Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Katolikus hit ismeretéhez képes leírás - Katolikus hitélettel foglalkozó oldal.tlap.hu
részletek »

Katolikus hit ismeretéhez - Katolikus hitélettel foglalkozó oldal.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: katolikus.tlap.hu » Katolikus hit ismeretéhez
Keresés
Találatok száma - 6 db
A szentek élete

A szentek élete

Ezen honlap segítségével megismerhetjük a Katolikus szentek életét. Segítségünkre szolgálhat Védőszentünk megismeréséhez, Bérmaszentünk kiválasztásához valamint példaképek kereséséhez. Az oldal a Szent István Társulatnál megjelent két kötet elektronikus változata. A Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár állományának kiegészített html feldolgozása.

Katolikus Hitvédelem és Megújítása

Katolikus Hitvédelem és Megújítása

Ez a honlap a magyar katolikus karizmatikus megújulásban eddig eltöltött másfél évtized gyűjtőmunkájának eredménye. A Szentlélek ajándékai, az internet és evangelizáció, tanúságtételek, tanítások, téveszmék, kritikák, New Age praktikák, megkülönböztetés, dicsőítés, közbenjárás és szabadítás, sátán, démonok és angyalok, bűnbánat és megbocsátás, lélekkeresztség és szabadulás, atyák és laikus testvérek tanításai (többek között dr. Kovács Gábor, dr. Barsi Balázs, Böjte Csaba, Varga László, dr. Gál Péter és sokan mások), valamint számos további olvasnivaló megtalálható az oldalakon.

Metropolita

Metropolita

2009 nyara óta szeretnénk egy olyan keresztény, (nem feltétlenül, de azért) katolikus, erkölcsileg és tanításában tiszta és gazdag anyagot közkinccsé tenni, ami az Egyedül Fontoshoz vezet el bennünket: Istenhez. Szeretnénk, ha mindnyájan boldogok lennénk, a Lélek mély boldogságával és békéjével, és így készülnénk az Örökkévalóságba átmenni.

Talita

Talita

Az úgy volt, hogy Marival egy fényes őszi nap elhatároztuk, blogot indítunk. Aztán összejöttünk egy kicsit többen, és úgy döntöttünk, portált hozunk létre. Nem volt semmink, csak a hitünk. Nevet választottunk. Legyen Mina, mondta valaki. Egy ideig így hívtuk magunkat, de kiderült, van már ilyen oldal. Akkor legyünk harmadnapon.hu, vagy inkább, kiáltott fel Évi, legyünk oldalborda.hu. Ez vicces volt, és amikor egy apáca segítségét kértük, nagyon tetszett neki a név. Azonban oldalborda.hu is létezik, egy hentesüzlet domain neve az Alföldön. Lívia azt javasolta, legyünk talita.hu. És akkor volt egy kis vita. Végül elmentek néhányan, mert azt gondolták, ők mégsem annyira keresztények. Mi azt gondoljuk, kereszténynek lenni nyitottságot jelent. A sokféleképpen bűnös ember ugyanúgy szerethető, és nem rosszabb, mint a gyerekével folyton kiabáló templomba járó anyuka vagy az apuka, aki elfelejti ma és holnap jó szóval simogatni a családtagjait. Irgalomra szorulunk mindnyájan. Mi is. A bűn azonban bűn marad, és itt a tett különválhat az embertől. Pilinszky azt mondja Hermann Hesse egyik könyvének hőséről, hogy a bűntudattól szenvedő, lelke poklait megjáró, önmegvető ember közel jár a megtéréshez és a kegyelemhez.

Teremtésvédelem

Teremtésvédelem

2008 nyarán indultak meg a Minden általa és érte teremtetett (Kol 1,16), Felelősségünk a teremtett világért című katolikus püspökkari körlevél és a kereszténység és környezet kapcsolatát több szempontból körüljáró három kötetes könyv - a Hogy művelje és őrizze meg munkálatai, amelyekben számos egyházi és világi keresztény szakember és munkatárs vett részt.

Virtuális Plébánia

Virtuális Plébánia

A Virtuális Plébánia oldalain mindent megtalálsz ami a hited jobb megismerésében segítségedre lehet. Megtalálhatod a lelkiséghez kötődő információk mellett az Egyház életével kapcsolatos fontos adatokat, a Plébániák címeit és sok egyéb hasznos információt.

Tuti menü